המעבדה החברתית

בשנת 2016, ארגון לתת הקים לראשונה בישראל מעבדה חברתית המהווה חממה לפיתוח פתרונות חדשניים בתחום העוני ואי הביטחון התזונתי.
המעבדה החברתית עורכת מחקרי שטח, בוחנת את מודל ההתערבות האפקטיבי לצמצום אי ביטחון תזונתי ועוני ומפתחת פתרונות חדשניים ופורצי דרך.
המודלים קרא עוד...
צור קשר:
**6833
המודלים
מודל אפקטיבי- 2016 (נערך יחד עם מכון המחקר ERI)
במחקר השתתפו 129 משפחות אשר אובחנו במצב של אי ביטחון תזונתי חמור לפני תחילת  ההתערבות. מדידת הביטחון התזונתי מבוססת על מדד ה USADA (משרד החקלאות) שבו עושה שימוש גם המוסד לביטוח לאומי בישראל.
ההתערבות כללה 3 שלבים:
1. אופטימזציה של הסל- טיוב הרכב הסל והכללת מוצרים יבשים, חלבון מהחי והצלת מזון, שווי של סל המזון היה כ-600 ש"ח.
2. פיתוח ידע ומיומניות- סדנאות תזונה, טיפים שבועיים וחוברת מתכונים.
3. הרחבת הבחירה החופשית של המשפחות- אתר יחודי לבחירת המוצרים ושובר לרכישת מזון. 
מחקרים בעולם אשר בחנו התערבויות לחילוץ מרעב במדינות מפותחות מצאו שרק כ-30% מהמשתתפים הצליחו להיחלץ מרעב.
בתום השלב השלישי של המעבדה החברתית של לתת התוצאות משקפות הצלחה משמעותית ביותר בחילוץ ממצב של אי ביטחון תזונתי ניכר:
52% מהמשפחות חולצו מרעב בהשוואה לתחילת ההתערבות
73% מהמשפחות חולצו מרעב לפחות באחת משלבי המעבדה (חלקם הידרדרו בחזרה בעקבות משברים חיצוניים)
90% מהמשפחות עברו שיפור קטגוריאלי לפחות באחת משלבי המעבדה 

2018- גודל הסל
במחקר השתתפו 60 משפחות מתחת לגיל 65 שנמצאו באי ביטחון תזונתי חמור. מטרת המחקר הייתה למצוא את גודל הסל האופטימלי של חבילות המזון בהתבסס על המודל האפקטיבי שנמצא במחקר הראשון על מנת ליישם את המודל בקנה מידה רחב ככל שניתן. לשם כך נבחנה אפקטיביות החילוץ מאי ביטחון תזונתי של שלושה סלים בסכומים שונים:250 , 365 , 460 .
נמצא כי:
53% מהמשפחות חולצו לפחות בשלב אחד
72% חוו שיפור קטגוריאלי לפחות באחד השלבים
כבר בחלוקת הסל הראשון בשווי 250 חולצו 33% מאי ביטחון תזונתי (בדומה ל benchmark העולמי).   

המודל המשולב- 2019
במחקר נטלו חלק 80 משפחות באי ביטחון תזונתי חמור, שהשתתפו בשנה הראשונה בתוכנית "נושמים לרווחה", תוכנית הוליסטית לחילוץ מעוני של משרד הרווחה והביטחון החברתי. על תוכנית זו נוספה התערבות בביטחון תזונתי כפי שנמצא אפקטיבי במחקר הראשון.  
מטרת שילוב התוכנית יחד עם ההתערבות בביטחון התזונתי היינה:
לייצר פתרון בר-קיימא לבעיית אי ביטחון תזונתי חמור.
להאיץ ולשפר את תוצאות תוכנית "נושמים לרווחה" ע"י פינוי משאבים חומריים וקוגניטיביים ולאפשר התמודדות טובה יותר עם צרכים חיוניים בתחומי חיים המושפעים מעוני.
 
 
 

קוד אתי
מודל אפקטיבי- 2016 (נערך יחד עם מכון המחקר ERI)
במחקר השתתפו 129 משפחות אשר אובחנו במצב של אי ביטחון תזונתי חמור לפני תחילת  ההתערבות. מדידת הביטחון התזונתי מבוססת על מדד ה USADA (משרד החקלאות) שבו עושה שימוש גם המוסד לביטוח לאומי בישראל.
ההתערבות כללה 3 שלבים:
1. אופטימזציה של הסל- טיוב הרכב הסל והכללת מוצרים יבשים, חלבון מהחי והצלת מזון, שווי של סל המזון היה כ-600 ש"ח.
2. פיתוח ידע ומיומניות- סדנאות תזונה, טיפים שבועיים וחוברת מתכונים.
3. הרחבת הבחירה החופשית של המשפחות- אתר יחודי לבחירת המוצרים ושובר לרכישת מזון. 
מחקרים בעולם אשר בחנו התערבויות לחילוץ מרעב במדינות מפותחות מצאו שרק כ-30% מהמשתתפים הצליחו להיחלץ מרעב.
בתום השלב השלישי של המעבדה החברתית של לתת התוצאות משקפות הצלחה משמעותית ביותר בחילוץ ממצב של אי ביטחון תזונתי ניכר:
52% מהמשפחות חולצו מרעב בהשוואה לתחילת ההתערבות
73% מהמשפחות חולצו מרעב לפחות באחת משלבי המעבדה (חלקם הידרדרו בחזרה בעקבות משברים חיצוניים)
90% מהמשפחות עברו שיפור קטגוריאלי לפחות באחת משלבי המעבדה 

2018- גודל הסל
במחקר השתתפו 60 משפחות מתחת לגיל 65 שנמצאו באי ביטחון תזונתי חמור. מטרת המחקר הייתה למצוא את גודל הסל האופטימלי של חבילות המזון בהתבסס על המודל האפקטיבי שנמצא במחקר הראשון על מנת ליישם את המודל בקנה מידה רחב ככל שניתן. לשם כך נבחנה אפקטיביות החילוץ מאי ביטחון תזונתי של שלושה סלים בסכומים שונים:250 , 365 , 460 .
נמצא כי:
53% מהמשפחות חולצו לפחות בשלב אחד
72% חוו שיפור קטגוריאלי לפחות באחד השלבים
כבר בחלוקת הסל הראשון בשווי 250 חולצו 33% מאי ביטחון תזונתי (בדומה ל benchmark העולמי).   

המודל המשולב- 2019
במחקר נטלו חלק 80 משפחות באי ביטחון תזונתי חמור, שהשתתפו בשנה הראשונה בתוכנית "נושמים לרווחה", תוכנית הוליסטית לחילוץ מעוני של משרד הרווחה והביטחון החברתי. על תוכנית זו נוספה התערבות בביטחון תזונתי כפי שנמצא אפקטיבי במחקר הראשון.  
מטרת שילוב התוכנית יחד עם ההתערבות בביטחון התזונתי היינה:
לייצר פתרון בר-קיימא לבעיית אי ביטחון תזונתי חמור.
להאיץ ולשפר את תוצאות תוכנית "נושמים לרווחה" ע"י פינוי משאבים חומריים וקוגניטיביים ולאפשר התמודדות טובה יותר עם צרכים חיוניים בתחומי חיים המושפעים מעוני.
 
 
 

298,195
לשנת 2019
חברים כבר בחרו לתת. מה איתך? רוצהלהתנדב רוצהלתרום

מה קורה בלתת ?

פרויקט "אמץ קשיש" בבית ים

פרויקט קהילתי מיוחד שמבטיח שקהילת הקשישים יחיו ברווחה וביטחון תזונתי. במסגרת הפרויקט, ילדי הגנים מארחים את הקשישים בפעילויות הגן במהלך השבוע.

קרא עוד
מבצע איסוף מזון

בתכנית לתת בעיר הפועלת מזה השנה הרביעית בעיר בת ים, התכוננו למבצע איסוף המזון השישי שלהם בעיר לקראת חג ראש השנה.

קרא עוד
לתת בעיר- מרק וסיפור

מפגש מרק חם, תרבות וחיבוק אוהב מהקהילה בבת ים, הי מרגש

על התכנית
סדנת תזונה ובישול למשפחות בפרויקט לתת בעיר

מפגשים עם תזונאית ומפגש בישול עם שף, שמלמדים על הרגלי תזונה בריאים ונותנים מתכונים מזינים בהתאם לסל המזון שהמשפחה מקבלת וצורכת, במטרה להעשיר את התפריט

קרא עוד
סדנת בישול חווייתית במסגרת המיזם "לתת בעיר"

שי לי ליפא שפית מוכרת, מגישת תוכנית בישול בטלביזיה, מחברת ספרי בישול' עיתונאית אוכל ועורכת קולינרית העבירה סדנת בישול חווייתית עבור משפחות מבת ים.

קרא עוד
לתת בעיר- מחפשים מתנדבים

אנחנו זקוקים למתנדבים לחלוקת מזון עבור משפחות נזקקות בעיר בת ים. מעוניינים? יכולים להשאיר לנו פרטים

קרא עוד
'לתת בעיר' מתארחים ב"מאיר השמן" בבת-ים

במסגרת מפגש פתיחת שנה של מלגאי תכנית 'לתת בעיר', התארחנו בבית תמחוי לילדים "מאיר השמן" בעיר בת ים, שמכין אלפי כריכים מדי בוקר לבתי הספר עבור ילדים ממש

קרא עוד
מבצע איסוף 2017

מבצע האיסוף ה-8 בעיר בת ים

קרא עוד
והחודש אנו גאים להציג

את המתנדבת ונג'י אבואן

קרא עוד
מיזם בעיר בת ים- אימוץ קשיש

בה"ס וגני העיר בת ים מתגייסים למבצע איסוף מזון שנתי עבור קהילת הקשישים כדי שנוכל לחזקם ולאפשר להם להזדקן בכבוד.

מבצעי איסוף מזון בעיר בת ים

מבצע איסוף מזון נרחב לחג עבור משפחות הסובלות מאי ביטחון תזונתי

קרא עוד
לתת בעיר בת ים למען תושבי הדרום

עקב המצב הביטחוני בדרום הארץ, תכנית לתת עתיד בשיתוף נציגי עיריית בת ים, אירחו כ 400 ילדים מדרום הארץ לכמה שעות הפוגה ופעילות כיפית.

יום מעשים טובים בבת ים

במסגרת מיזם " לתת בעיר" קהילה חזקה בבת ים- התקיים יום מיון, אריזה וחלוקת סלי מזון למאות משפחות בעיר

קרא עוד
 |