מבצע קופה ברשת "טיב טעם" בשיתוף ארגון לתת יוצא לדרך!
קרא עודאי ביטחון תזונתי הינו הסממן החמור ביותר של העוני, המתבטא בהיעדר נגישות סדירה למזון מזין בדרכים מקובלות ובכמות מספקת המאפשרת חיים פעילים ובריאים. התופעה פוגעת בתפקוד היומיומי, בהתפתחות התקינה והבריאה של ילדים וביכולתן של משפחות לחיות בכבוד. הבעיה מאופיינת במחסור אקוטי במזון, נגישות מוגבלת לכמות מזון, תחושות "רעב" ועליה חדה בתחלואה הנובעת מתזונה לקויה.
ע"פ נתוני המוסד לביטוח לאומי, 18.4% מתושבי ישראל חיים במצב של אי ביטחון תזונתי, מתוכם 8.6% באי ביטחון תזונתי ניכר. 252,000 (8.8%) משפחות, 480,000 (9.1%) נפשות, ו-352,000 (14.1%) ילדים חיים באי ביטחון תזונתי חמור.
הזכות לביטחון תזונתי מינימלי היא זכות יסוד, אולם על אף חומרת הבעיה והיקפה, בחרו ממשלות ישראל במהלך השנים להתעלם מהנושא ולהסיר את האחריות מהטיפול בו, כך שההתמודדות עם מענה לבעיה מצויה כיום באופן בלעדי בידי עמותות הסיוע במגזר השלישי.
קהל היעד
משפחות עם ילדים, משפחות חד הוריות, קשישים ובודדים נזקקים, החיים במצוקה וסובלים משגרה של אי ביטחון תזונתי ברחבי הארץ ומכל המגזרים.
תרומות לנזקקים - המודל והמבנה
מיזם 'לתת בטחון תזונתי' פועל בשיתוף פעולה עם כ-180 עמותות וארגונים שונים (בתי תמחוי, אגפים לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות) בכל המגזרים וב- 115 יישובים בפריסה ארצית. שיתוף הפעולה עם עמותות המזון ברחבי הארץ מניב תרומה לנזקקים בהיקף רחב: סיוע שוטף וקבוע ליותר מ-60,000 משפחות המהוות כ-200,000 אזרחים, החיים באי ביטחון תזונתי.
תרומה לנזקקים - חלוקת מוצרי מזון בסיסיים (רכש מזון) מתקיימת באופן סדיר וקבוע מדי חודש ובנוסף לה מתקיימות במהלך החודש חלוקת מוצרי מזון נוספים שמקורם בתרומות קצרות מועד (יבשות ומצוננות) מיצרני המזון הגדולים במשק. תרומה למשפחות נזקקות וחלוקת המזון מתבצעת בכל הארץ בצורה שוויונית, תוך תהליכי בקרה ופיקוח קפדניים על מנת שהמזון יגיע לנתמכי הסיוע באיכות הנדרשת. המיזם מציב תנאי סף, קריטריונים ברורים ומנגנוני בקרה ופיקוח רציפים על פעילותן השוטפת של העמותות.
המיזם מבוסס על המודל של Feeding America שהינו הארגון הגדול ביותר בעולם בסיוע במזון. בהתאם לתפיסה זו, מתחזק המיזם תשתית לוגיסטית לשינוע מזון ומרכזים לוגיסטיים: בנגב, במרכז ובגליל, המשמשים כ"בנקי מזון" אזוריים. המערך הלוגיסטי כולל מחסנים, מערך תובלה והפצה לעמותות הקצה, כלי רכב מסחריים, מלגזות, אחסנה בקירור ומערכות מחשוב.
צמצום בעיית אי הביטחון התזונתי בקרב משפחות ובודדים החיים בעוני, באמצעות הצלה, איסוף וחלוקת מזון, תוך העצמת עמותות מקומיות והעלאת המודעות לבעיית המחסור במזון והעוני בישראל. תרומות לנזקקים בכל רחבי הארץ, באופן שיוויוני.
ייחודיות
מיזם "לתת ביטחון תזונתי" נותן מענה ייחודי לבעייה של אי ביטחון תזונתי בישראל באמצעות תפיסת הפעלה של ארגון גג בשיתוף רשת עמותות סיוע מקומיות, המעניק רשת תמיכה, ומשפיע על שינוי המדיניות הממשלתית.
אי ביטחון תזונתי הינו הסממן החמור ביותר של העוני, המתבטא בהיעדר נגישות סדירה למזון מזין בדרכים מקובלות ובכמות מספקת המאפשרת חיים פעילים ובריאים. התופעה פוגעת בתפקוד היומיומי, בהתפתחות התקינה והבריאה של ילדים וביכולתן של משפחות לחיות בכבוד. הבעיה מאופיינת במחסור אקוטי במזון, נגישות מוגבלת לכמות מזון, תחושות "רעב" ועליה חדה בתחלואה הנובעת מתזונה לקויה.
ע"פ נתוני המוסד לביטוח לאומי, 18.4% מתושבי ישראל חיים במצב של אי ביטחון תזונתי, מתוכם 8.6% באי ביטחון תזונתי ניכר. 252,000 (8.8%) משפחות, 480,000 (9.1%) נפשות, ו-352,000 (14.1%) ילדים חיים באי ביטחון תזונתי חמור.
הזכות לביטחון תזונתי מינימלי היא זכות יסוד, אולם על אף חומרת הבעיה והיקפה, בחרו ממשלות ישראל במהלך השנים להתעלם מהנושא ולהסיר את האחריות מהטיפול בו, כך שההתמודדות עם מענה לבעיה מצויה כיום באופן בלעדי בידי עמותות הסיוע במגזר השלישי.
קהל היעד
משפחות עם ילדים, משפחות חד הוריות, קשישים ובודדים נזקקים, החיים במצוקה וסובלים משגרה של אי ביטחון תזונתי ברחבי הארץ ומכל המגזרים.
תרומות לנזקקים - המודל והמבנה
מיזם 'לתת בטחון תזונתי' פועל בשיתוף פעולה עם כ-180 עמותות וארגונים שונים (בתי תמחוי, אגפים לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות) בכל המגזרים וב- 115 יישובים בפריסה ארצית. שיתוף הפעולה עם עמותות המזון ברחבי הארץ מניב תרומה לנזקקים בהיקף רחב: סיוע שוטף וקבוע ליותר מ-60,000 משפחות המהוות כ-200,000 אזרחים, החיים באי ביטחון תזונתי.
תרומה לנזקקים - חלוקת מוצרי מזון בסיסיים (רכש מזון) מתקיימת באופן סדיר וקבוע מדי חודש ובנוסף לה מתקיימות במהלך החודש חלוקת מוצרי מזון נוספים שמקורם בתרומות קצרות מועד (יבשות ומצוננות) מיצרני המזון הגדולים במשק. תרומה למשפחות נזקקות וחלוקת המזון מתבצעת בכל הארץ בצורה שוויונית, תוך תהליכי בקרה ופיקוח קפדניים על מנת שהמזון יגיע לנתמכי הסיוע באיכות הנדרשת. המיזם מציב תנאי סף, קריטריונים ברורים ומנגנוני בקרה ופיקוח רציפים על פעילותן השוטפת של העמותות.
המיזם מבוסס על המודל של Feeding America שהינו הארגון הגדול ביותר בעולם בסיוע במזון. בהתאם לתפיסה זו, מתחזק המיזם תשתית לוגיסטית לשינוע מזון ומרכזים לוגיסטיים: בנגב, במרכז ובגליל, המשמשים כ"בנקי מזון" אזוריים. המערך הלוגיסטי כולל מחסנים, מערך תובלה והפצה לעמותות הקצה, כלי רכב מסחריים, מלגזות, אחסנה בקירור ומערכות מחשוב.
צמצום בעיית אי הביטחון התזונתי בקרב משפחות ובודדים החיים בעוני, באמצעות הצלה, איסוף וחלוקת מזון, תוך העצמת עמותות מקומיות והעלאת המודעות לבעיית המחסור במזון והעוני בישראל. תרומות לנזקקים בכל רחבי הארץ, באופן שיוויוני.
ייחודיות
מיזם "לתת ביטחון תזונתי" נותן מענה ייחודי לבעייה של אי ביטחון תזונתי בישראל באמצעות תפיסת הפעלה של ארגון גג בשיתוף רשת עמותות סיוע מקומיות, המעניק רשת תמיכה, ומשפיע על שינוי המדיניות הממשלתית.